Focus? Zorg voor een accountability partner

Na het lezen van ‘Grip’ van Rik Pastoor raakte ik zo geïnspireerd. Wat kan een mens zonder accountability partner? Die van mij had ik zo gevonden en al meer dan twee jaar zijn we elkaar ‘partner’ op heb gebied van werk, focus, doelen en ambitie. En echt, zonder zou ik niet meer willen.

Uhh een wat?

Ik vertelde laatst een collega over het concept van een accountability partner. Hij keek me meewarig aan, ‘een wat?’ “Dus je belt elke week een half uur met iemand om ‘werk’ en de week door te nemen.” Ja dat is het wel zo’n beetje. We spreken elkaar aan op focus, doelen en werk ontwijkend gedrag. En ook op de dingen die goed gingen, waar we energie van krijgen. Bovendien weten we van elkaar wat we graag in de toekomst willen. Daar houden we elkaar scherp op. Elke week werken we een vast lijstje met vragen af:

  • hoogte en dieptepunt van de week?
  • ben je op koers met je doelen voor dit jaar / kwartaal / maand?
  • wat heb je er concreet aan gedaan?
  • welke prio’s heb je volgende week?

Het was al waardevol, en tijdens de 1e lockdown in coronatijd destemeer. Door elke week aan elkaar te vertellen hoe we dit allemaal ervaren leek het minder troebel. Ik kreeg snel weer scherp waar ik wel energie van kreeg en waar ik me dus op wil focussen.

Omdat we in deze tijden wel genoeg online bellen spreken we zo nu en dan ook live af, op het terras met wijn. Het moet natuurlijk ook gezellig blijven!

Related Blogs